FOTO Šibenčani su danas razgledali grad kroz priče svojih sugrađana, a rezultat je jedna od najzanimljivijih tura do sad

Udruga turističkih vodiča ‘Mihovil’ Šibenik  kao i svake godine priključila se obilježavanju  Međunarodnog dana vodiča, no ovog su puta pripremili nešto drugačije razgledavanje grada. Pod sloganom ‘Ispričaj mi svoju priču’, vodiči su danas bili Šibenčani koji su ovom neuobičajenom turom svojim sugrađanima otkrili svoje uspomene i priče koje ih vežu za određeni dio grada.

– Ovog puta smo sugrađanima odlučili pokloniti malo drugačije razgledavanje grada, jer koliko god mi pričali, toliko i Šibenčani s nama vole podijeliti svoje uspomene. Došli smo na ideju da vodiči budu samo moderatori, a sugrađani vodič, odnosno oni koji dijele svoje priče i dogodovštine vezane za određenu lokaciju. Priče su najbitnije – gdje su se i kako igrali, kako su ih susjedi sprječavali da se igraju, to je ono što ćemo danas imati priliku čuti. Govorimo i o povratku života u grad, a oni će nam to najbolje ispričati – kazala je Tina Biluš, članica udruge vodiča ‘Mihovil’.

vodici mihovil razgledavanje (1)

Šibenčani koji su svojih pedesetak okupljenih sugrađana proveli po svojim uspomenama su Karmen Jelčić Pulić, Edi Kapitanović i Ana Paić.

– Kao Šibenska nevjesta, primjetila sam da nema baš mnogo tura po Docu, kao i da brojni Šibenčani ne znaju priču o sv. Križu, odnosno raspelu koje je doplovilo. Nije ni turistima baš samo do građevina, svi hoće čuti priču i tako smo došli do ove divne suradnje – naglasila je Karmen Jelčić Pulić.

vodici mihovil razgledavanje (10)

Također, u suradnji sa Foto klubom Šibenik, ovaj inovativni razgled grada dobit će i svoju izložbu u travnju.

vodici mihovil razgledavanje (2) vodici mihovil razgledavanje (3) vodici mihovil razgledavanje (4) vodici mihovil razgledavanje (5) vodici mihovil razgledavanje (6) vodici mihovil razgledavanje (7) vodici mihovil razgledavanje (8) vodici mihovil razgledavanje (9)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.