FOTO Šibenik je dobio prvu knjižnicu na otvorenome, a za posuđivanje vam ne treba iskaznica

Šibenik je dobio prvu knjižnicu na otvorenom, a knjige na hrvatskom i stranim jezicima mogu posuđivati svi i to potpuno besplatno. Knjižnica posvećena Faustu Vrančiću postavljena je ispred  Turističko–informativnog centra (TIC) na šibenskoj rivi, a njezino postavljanje podržali su Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika.

Dio je projekta OpenDoor Library – Šibenik – grad prijatelj knjige koju je inicirala kulturna udruga Fotopoetika sa sjedištem u Šibeniku, a prvu knjižničnu građu na stranim jezicima donirala je Gradska knjižnica Juraj Šižgorić.

– Knjige može posuditi ili čak uzeti trajno tko god želi, a isto tako mogu donijeti nešto u zamjenu. Nadamo se da će knjižnica zaživjeti i ostati duži vremenski period. Lokacija se pokazala kao idealna jer tu je Turistički informativni centar, tu su ugostiteljski objekti, livada i more tako da ako netko želi čitati dok ispija kavu, uvijek može uzeti knjigu iz naše knjižnice  – kazala nam je Snježana Klarić iz udruge Fotopoetika.

Drvenu kućicu specifičnog oblika izradio je Mario Juras, svestrani umjetnik poznat kao Lulas, a u njoj će biti pohranjene knjige na hrvatskom i stranim jezicima jer je namijenjena domaćim ljudima i gostima iz inozemstva.

Projekt podržala i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić.

– Ideju sam odmah podržala, trebalo je neko vrijeme da se organizira i uistinu sam ponosna na ovo. Podržavamo da se knjiga vrati u ruke – kazala je Žurić.

Uz otvaranje knjižnice na otvorenom na rivi ispred Azimuta danas se održao i Booksharing – sajam knjiga i stripova. U programu sajma sudjelovala je i putopjesnikinja Maja Klarić s projektom ‘Kava s piscem’.

SNAGA Šibenski portal was live. – SNAGA Šibenski portal

SNAGA Šibenski portal was live.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.