FOTO Stari šibenski kvart ‘Galera’ mjesto je koje sljedećih dana ne smijete zaobići

Stari šibenski kvart u Ulici svetog Krševana, Šibenčanima poznatiji kao ‘Galera’ postao je galerija na otvorenom. Riječ je o interaktivnom projektu otvaranja stare gradske jezgre u organizaciji Likovne udruge Grupa 9, a do 26. svibnja bit će mjesto susreta umjetnika i kreativaca na otvorenom, uz prateća glazbena gostovanja i tematske radionice.

– Za vrijeme trajanja akcije posjetiteljima ćemo dijeliti lončanice i ekološki prihvatljive torbe za kupovinu s logom koje će posjetitelji na radionici oslikavanja tekstila moći i sami dodatno oslikati i ponijeti sa sobom kao suvenir – ističu organizatori.

Radionica terapijskog slikanja na rasporedu je 24. svibnja u 17 sati, a vodit će je likovni terapeut Predrag Jokić. Slikarska radionica održat će se 24., 25. i 26. svibnja s početkom u 11 sati, a vodit će je Lana Martinović Čala.

Akademska slikarica Silvija Sunara Ćevid 25. i 26. svibnja s početkom u 11 sati vodit će radionicu staklenog mozaika, dok će radionicu oslikavanja tekstila 25. i 26. svibnja s početkom u 11 sati voditi Duje Kodžoman. Naposlijetku, akademska grafičarka i pedagoginja Ana Polić Pavlinović 25. svibnja s početkom u 11 sati vodit će kreativnu radionicu s korisnicima udruge Kamenčići.

Uz likovnu udrugu Grupu 9, kao partner u akciji sudjeluje i udruga Kamenčići, a među sudionicima događanja su i akademski obrazovani slikari, grafičari, dizajneri i pedagozi Predrag Jokić, Silvija Sunara Čevid, Ante Bergam, Vladimir Mihoković Miha, Kristina Mihoković, Ivana Kovačić Skroza, Ana Polić Pavlinović, Zvonimir Vila, Katarina Urem, Duje Kođoman, Borko Čelar, Zdenka Bilušić i Antonija Modrušan.

Za sudjelovanje na radionicama kao i za ostale informacije, zainteresirani se mogu javiti na telefon 098 879 803 ili u atelje Lane Martinović Čale.

Spomenimo još kako je večerašnje otvorenje uveličao koncert violončelističkog trija šibenske glazbene škole pod vodstvom profesorice Vanje Bošnjak.

SNAGA Šibenski portal

SNAGA Šibenski portal was live.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.