FOTO Strojevi stigli na Medulić. Do veljače će biti postavljena nova infrastruktura i kamene ploče

Strojevi i radnici stigli su rano jutros na Medulićev trg gdje počinju radovi na priključenju palače Galbiani na komunalne instalacije. Kako su proteklog tjedna najavili iz šibenske gradske uprave, radovi će potrajati do 1. veljače sljedeće godine, a tijekom dva mjeseca bit će postavljena nova infrastruktura i kamene ploče.

Radovi će se odvijati fazno u Ulici Ivana Pribislavića i dijelu Ulice kralja Tomislava, a za vrijeme izvođenja radova pješacima će biti osiguran prolaz do objekata na području zahvata.

medulic radovi

HEP, Vodovod i odvodnja te koncesionar plinofikacije, prvi će ući u podzemlje Medulića i postaviti novu infrastrukturu, a potom će Grad Šibenik zajedno sa Šibenskom biskupijom izmijeniti kamene ploče.

Podsjetimo, još prije mjesec dana Šibenski portal pisao je o skorašnjem početku radova na Meduliću, jer stari pločnik mora biti raskopan zbog postavljanja novih instalacija za budući katedralni muzej. Iskope, nove instalacije i novo kameno popločanje platit će Šibenska biskupija koja je za projekt katedralnog muzeja ‘Civitas sacra-sveti grad’ u palači Galbiani, iz europskih fondova dobila skoro 31 milijun kuna. Grad će također sudjelovati u troškovima popločavanja Ulice Ivana Pribislavića i Medulića od palače Galbiani do hotela Life Palace tako što će za kamene ploče, za koje su dobili odobrenje konzervatora, izdvojiti 500 tisuća kuna. Taj novac vraćat će Šibenskoj biskupiji u ratama kroz dvije godine.

medulic radovi 4medulic radovi 2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.