Projekt vrijedan 85 milijuna kuna

FOTO Studentski dom Palacin trebao bi biti dovršen do početka 2022. godine. Evo kako napreduju radovi

Studentski dom Palacin trebao bi biti dovršen do 1. siječnja 2022. godine, izvijestili su s Veleučilišta u Šibeniku, nositelja projekta vrijednog više od 85 milijuna kuna, nakon što je jučer održan sastanak projektnog tima na kojem je bilo riječi o napretku projekta te produljenju razdoblja njegove provedbe za naredne dvije godine.

Podsjetimo, početak gradnje Palacina kasnio je gotovo godinu i pol dana zbog kašnjenja u dobivanju građevinske i lokacijske dozvole, a dodatak ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava s izmijenjenim razdobljem provedbe projekta, u siječnju ove godine potpisali su ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ravnatelj Središnje agencije za financirnaje i ugovaranje EU projekata Tomislav Petric te dekan VUŠ-a Ljubo Runjić.

– Budući da se radi o krajnjem roku završetka projektnih aktivnosti, predstavnici Veleučilišta u Šibeniku i Studentskog centra Šibenik koji je partner u projektu, vjeruju da će studenti u novi dom useliti u akademskoj godini 2021/2022 – priopćeno je iz Studentskog centra Šibenik koji će upravljati budućim Studentskim domom Palacin.

Građevinske i obrtničke radove na izgradnji Studentskog doma Palacin vrijedne 69,5 milijuna kuna s PDV-om izvodi zajednica ponuditelja Lavčević i Lavčević-inženjering, koji grade garažu na Poljani.

Članovi projektnog tima za terensku koordinaciju s izvođačem poručuju kako su zadovoljni dosadašnjom dinamikom radova na gradilištu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 85 milijuna kuna, a Europa je sufinancirala projekt sa 79,6 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.