FOTO Sve je spremno za Proljenturu: Brojni Šibenčani ukrcali se na besplatni brod do Žirja

Šibenčani su jutros uhvatili prvi brod do Žirja gdje će se održati ‘Proljentura’, prva cjelodnevna manifestacija zabavno sportskog karaktera s humanitarnim predznakom.

Otvaranje Proljenture zakazano je za 11,30 sati, nakon čega počinje program ‘Dječji kutak’ za djecu i mlade ispred Pošte, gdje će zaigrati graničare, tražiti blago ili izrađivati grafite na starom mulu. Oni stariji moći će uz muziku okušati sreću u igri ‘kamena s ramena’, povlačenju konopa, vezanim nogama, trčanju s kofama na glavi ili zaigrati karte.

Cijeli događaj bit će upotpunjen glazbenim programom, a sva sredstva prikupljena na prvoj Proljenturi bit će uložena u sanaciju javne gusterne na otoku koja svjedoči o njegovoj povijesti.

Svi koji nisu stigli na besplatni brod koji je organiziran pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, još imaju priliku stići na Proljenturu, i to u 11,30 sati kada s trajektnog pristaništa u Šibeniku polazi brod, a povratak je moguć u 17,45 i 18,30 sati.

z7 zirje zirje2 zirje3 zirje4 zirje5 zirje6

Proljenturu, inače, organizira udruga ‘Žirje otok sreće’, a da za sve posjetitelje zaista pripremaju dobar provod, svjedoče i fotografije koje su jučer objavili na Facebook stranici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.