FOTO Učenici iz Tina Ujevića vraćaju se nazad u klupe. Štetu na školi platit će izvođač radova

Osnovna škola Tina Ujevića nastavlja s radom ovom popodne, odnosno učenici će uredno moći ići u popodnevnu smjenu. Međutim, bit će zatvorene dvije učionice i jedan sanitarni čvor, a djeca će biti premještena u zbornicu. Štetu na školi platit će osiguranje tvrtke HM patria koja je zadužena za nadogradnju zgrade Veleučilišta u Šibeniku.

Ta odluka pala je nakon što su jutros školu obišli ravnatelj Vladimir Braica, šibenski dogradonačelnik Paško Rakić i predstavnik izvođača radova, Igor Starek, tehnički direktor Hm patrie. Kako je utvrđeno, ekstremna kiša prouzrokovala je manje štete na školi.

oš tina ujevića

-Obišli smo školu, veleučilište i vidjeli su da su navlaženi stropovi i zidovi. Uzrok je gradilište koje je u funkciji. Završavamo ga, ali tehnički su ostali otvori kroz koje je ušla voda. Bili su zaštićeni, ali ekstremna kiša ih je probila – rekao je Starek te dodao da bi prva faza nadogradnje veleučilišta trebala biti gotova u listopadu.

Ravnatelj škole kaže kako ne zna kolika je šteta u školi, ali njemu izgleda prilično velika.

– Moram privremeno zatvoriti dvije učionice i sanitarne čvorove gdje su kratki spojevi. Mi ćemo se snaći dok se ovo ne sanira – istaknuo je Braica koji je dogradonačelniku Rakiću i predstavniku izvođača radova detaljno pokazao gdje su nastali problemi.

braica oš tin ujević

Rakić je u ime Grada Šibenika obišao i školu Tina Ujevića, ali i zgradu Veleučilišta.

-Utvrdili smo koji su dodatni uzroci dodatnom plavljenju uz ogromne oborine. Čvrsto se nadamo da će dogovor između izvođača radova i naše škole biti ispoštovan u kratkom roku. Također, nadamo se da neće biti oborina i da će naša djeca moći u školu – poručio je Rakić.

Podsjetimo, jučer je ravnatelj škole Braica objavio da će škola do daljnjeg biti zatvorena zbog mogućih ugroza za osobe koje borave u školi. Kako je napisao, radi obilne kiše koja je jučer padala u Šibeniku, u školi je došlo do velikih oštećenja u nekoliko prostorija te kratkih spojeva na električnim instalacijama.

Do daljnjega nema nastave u školi Tina Ujevića: ‘Stanje je iz sata u sat sve dramatičnije’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.