FOTO Učenici Katoličke škole na Božićnom sajmu sakupili novce za djecu Ugande i malenu Evu

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku organiziran je tradicionalni Božićni sajam u kojem svake godine sudjeluju učitelji i učenici.

– Tradicija naše škole je priprema i ostvarenje Božićnog sajma koji svake godine organiziraju učenici i učitelji. Učenici izrađuju dekorativne, uporabne i božićne ukrase te suhe kolače i slastice namijenjene prodaji u humanitarne svrhe. U međusobnom dogovoru učenici s učiteljima formiraju cijene proizvoda te na taj način uočavaju značaj novca i njegovu primjenu te sami i prodaju proizvode, uz podršku učitelja. Kako u školi djeluje Učenička zadruga ‘Školjka’ na ovaj način učenici razvijaju i komponentu poduzetništva, poručuju iz škole.

sajam

Ovogodišnji Božićni sajam održavao se u holu  škole od 19. do 23. prosinca kroz različite izvannastavne aktivnosti u kojima su tijekom sati razrednika i u produženom boravku učenici izradili različite ukrase za jelku, božićne aranžmane svijećnjake i još mnogo toga.

Uključile su se i pojedine mame koje su kod kuće pripremile s djecom pojedine slastice i ukrase. Učenici su pokazali svoje pregovaračke sposobnosti i pri prodaji proizvoda.

sajam1

– Kako smo od osnutka škole kumovi  školovanja za dvoje djece u Ugandi, dio novca uplatili smo u katoličku misiju u Ugandi (1.500 kuna ), a ve godine smo se pridružili i humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za djevojčicu iz Šibenika  Evu Rožajac koja je na liječenju u Rimu s iznosom od 3 tisuće kuna. Preostali dio ostvarenog prihoda (1.200 kuna) poslužit će školskoj knjižnici za nabavu nekoliko primjeraka školske lektirne građe. Hvala svima koji su svoje vještine, znanje i vrijeme utkali u ovogodišnje predmete koje smo prodavali, poručuju iz škole na čijim stranicama možete pogledati sve fotografije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.