Božićni ugođaj na obali

FOTO Vanjske jaslice ispred hotela Jadran jedine su takve u gradu: ‘Želja je bila oživjeti rivu’

Jaslice su neizostavni dio božićnog ugođaja, a u vanjskom obliku u samom gradu Šibeniku već ih dugo nema. Stoga je na inicijativu direktorice hotela Jadran Ivane Menđušić, šibenski izumitelj Bojan Cinotti odlučio izraditi jedne upravo ispred hotela.

– Počeo sam s radovima otprilike 1. prosinca, a vodila me ideja da bi se jaslice mogle dobro uklopiti sa skulpturom ‘Dječaka koji lovi ribu’ jer su postojali već određeni uvjeti za tako nešto, tipa jezerce, okoliš i slično. Prihvatio sam se posla i izradio likove Marije i Josipa, štalicu, a ovčice smo naručili jer ih bilo malo teže izraditi. Irena Aras, koja se inače bavi sličnim poslom po mnogim crkvama, je obukla figure. Postavljanjem ukrasnih lampica i rasvjete priču smo priveli kraju u nastojanju da ne bude ipak previše upadno – priča nam Cinotti.

Misao vodilja je bila, kako kaže Bojan, oživjeti rivu u blagdansko vrijeme te zaintrigirati domaće i strane posjetitelje. Želja mu je da dogodine vanjski oblik jaslica bude instaliran i na više lokacija u gradu te tako svi skupa pridonesemo još boljem božićnom ugođaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.