Vrijednost investicije 550 tisuća kuna

FOTO Zapušteni teren na Mažuricama postao igralište: ‘Željeli smo maknuti djecu s ceste’

Novo igralište na Mažuricama ukupne vrijednosti 550 tisuća kuna stavljeno je u funkciju s primarnim ciljem maknuti tamošnju djecu s ulice.

– Teren je prije više ličio na džunglu jer je sve bilo zaraslo i puno drače tako smo najprije izvodili građevinske radove, a zatim smo nabavili i igračke visoke kvalitete zbog učestalih devastacija dječjih igrališta i još nam nedostaje nekoliko klupica. Pola investicije potrošeno je na igračke i podlogu, a druga polovica na same radove – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Slijedeće godine bit će postavljen i video nadzor duž svih kritičnih površina te se iz Grada nadaju da će igrališta biti duljeg roka trajanja.

– Ovakvih igrališta imate niz koji su rasprostranjeni po cijelom administrativnom području Šibenika, a ovdje je riječ o specifičnom kvartu koji je ruban no ima popriličan broj stanovnika te ono što me raduje puno djece. Jako dobro poznajem kvart jer i sam tu stanujem te sam vidio da se sva djeca igraju na ulici pa se rodila ideja o igralištu. Želja nam je bila maknuti djecu s ceste, a onda im dati nekakav sadržaj gdje će moći razvijati svoju intuiciju, intelekt i spretnost. Slobodan teren nije postojao te smo stupili u kontakt s vlasnicima privatnih terena i izvršili smo zamjene parcela – zaključio je gradonačelnik Željko Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.