FOTO Zavod za javno zdravstvo gradi aneks vrijedan skoro 16 milijuna kuna

Zemljanim iskopima i postavljanjem zaštitne ograde počeli su pripremni radovi za dogradnju zgrade Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije na zemljištu između sadašnje zgrade i stare mrtvačnice šibenske bolnice. Riječ je o već ranije planiranoj drugoj fazi dogradnje uz nekadašnji zarazni odjel bolnice.

– Kroz ovu drugu fazu izgradnje, Zavod za javno zdravstvo konačno će, sa četiri lokacije na kojima sada radi, objediniti svoje službe isključivo u vlastitim prostorima. Naime, Zavod u vlasništvu ima staru zgradu SES-a i u ovaj novi prostor moći će preseliti službe koje su do sada radile na još dvije lokacije u grada pa će takva organizacija rada bitno utjecati na efikasnost, kaže Dijana Dulibić, ravnateljica Zavoda.

zjz5

Procijenjena vrijednost izgradnje aneksa za potrebe Zavoda za javno zdravstvo bila je 18,3 milijuna kuna, a natječajem se dobilo izvođača koji će taj posao odraditi za 15,9 milijuna kuna.

– Na natječaj, proveden lani u listopadu, stiglo nam je devet ponuda među kojima smo kao ekonomski najpovoljniju, odnosno najeftiniju, odabrali onu tvrtke Inovator iz Šibenika. Izvođač sada ima rok od 20 mjeseci u kojem mora izgraditi zgradu koja će u podrumu, prizemlju i na katu imati 1.500 četvornih metara novih radnih prostora, kaže Dulibić.

zjz0

zjz9 zjz8 zjz7 zjz6 zjz3 zjz2 zjz1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.