Fotografkinja Zrinka Magazin otvara svoju prvu samostalnu izložbu

Prva samostalna izložba šibenske fotografkinje Zrinke Magazin ”Panta Rei’ bit će otvorena u četvrtak u klubu Azimut s početkom u 20.30 sati.

– Užurbani i stvaralaštvom ispunjeni svakodnevni život je rezultirao ove godine prvom samostalnom izložbom koja na neki način, iz vlastite potrebe, predstavlja neobičan odmak od dosadašnjeg fotografskog stvaralaštva i svojevrstan odmor od radne svakodnevice. Ovom izložbom otvaram jedan novi takav svijet unutar sebe i bilježim trenutak jedne ujedno motivski smirujuće, ali i kaotične stvarnosti dubine koja je dinamična, koja se kreće, ne miruje, ne postavlja pitanja i ne traži mnogo odgovora ali je u konstantnom kretanju. Iz dana u dan postojimo i postajemo, otkrivamo nove razloge, energije, ljubavi, snove i želje koje pomiču naše granice i sposobnosti, stavljaju nas u taj neprekidan tok života s kojim nastojimo hvatati korak, oplemeniti ga svojim postojanjem i raspršiti svoje ovozemaljske ‘kapljice života’ po svemiru – objašnjava Magazin.

Zrinka Magazin po zanimanju je muzejska kustosica, profesorica francuskog jezika i književnosti te etnologinja i kulturna antropologinja s velikim interesom za područje vizualne antropologije i fotografske umjetnosti.

U skladu s tim, na studiju etnologije i kulturne antropologije je diplomirala s diplomskim radom na temi fotografskog opusa majstora fotografa Ante Brkana koji prikazuje zadarsku svakodnevicu pedesetih godina prošlog stoljeća a na studiju francuskog jezika i književnosti analizom starogrčkog mita o Orfeju kroz analizu filma Jeana Cocteaua o istoimenoj temi.
Završetkom fakultetskog obrazovanja, vraća se u rodni Šibenik gdje danas živi i radi.

Umjetnička je voditeljica Foto kluba Šibenik te članica Foto Video Kino Kluba Zadar s kojima je ukupno do 2019. godine izlagala fotografije na preko 50 skupnih izložbi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.