FOTO/VIDEO Šibensko Kolo piše povijest: Prvi nastup u Lisinskom bit će za ‘Kamenčiće’

Zatvaranje koncertne sezone na tvrđavi svetog Mihovila pripalo je Šibenskom pjevačkom društvu ‘Kolo’ i Simfonijskom orkestru oružanih snaga Republike Hrvatske. Oni će zajedničkim snagama na ‘Korak do zvijezda’ 29. rujna ‘prodrmati’ Šibenčane i njihove goste koncertnom izvedbom prve hrvatske rock opere Gubec-Beg na Dan grada Šibenika i blagdan sv. Mihovila.

Zajedničke probe na tvrđavi sv. Mihovila prolaze u radnoj, ali opuštenoj atmosferi i prema viđenom, Šibenčane u petak očekuje pravi spektakl.

kolo

– Gubec-Beg je jedna u potpunosti drugačija izvedba od lanjske, a upravo to nam i je cilj – publici svake godine pružiti nešto novo. Šibenska publika će, s obzirom da se Gubec-Beg mogao vidjeti samo Komedijinom izdanju, imati određenu privilegiju, da tako kažem. Nadam se da će uživati i osjetiti se posebnom, kazala nam je Miljenka Bujas, predsjednica ‘Kola’.

kolo

kolo1

kolo2

kolo3

Kolo je u kondiciji i sve je spremno za veliki spektakl, a svi oni koji ne uspiju ‘ugrabiti’ kartu imaju mogućnost poslušati koncertni spektakl u Zagrebu.

– U nedjelju, 8. listopada, nastupamo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i riječ je o uistinu posebnom koncertu jer je humanitarnog karaktera.  Svi koncerti koje Simfonijski orkestar  priređuju u Lisinskom humanitarnog su karaktera, a ove godine ideja maestra Vukovojca bila je da to baš bude šibenska priča. Tako da će sav prikupljeni iznos od ulaznica ići ‘Kamenčićima’,  otkrila nam je Miljenka Bujas.

kolo4

kolo5

kolo6

kolo7

Kolašima je ovo prvi nastup u Koncertnoj dvorani i čini se da ova ekipa uistinu piše povijest, smije se Bujas iza koje je nešto više od pola godine na čelu ove institucije.

– Ljestvica je postavljena visoko i trudimo se to održati, ako ne i podignuti. Dogodilo se da smo ja na ovu poziciju i maestro Lise došli nekako u isto vrijeme, suradnja je izvrsna i dogodio se uistinu dobar ‘klik’. Plan za ovu godinu smo naslijedili od prošle uprave, a sad su na redu naše ideje koje se već ‘kuju’, otkriva Bujas.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.