FOTO/VIDEO Spektakl u šibenskoj gimnaziji: Zbog ‘Vrane’ se u dvorani tražilo mjesto više

Sportska dvorana Gimnazije Antuna Vrančića večeras je bila prepuna, tražilo se mjesto više, stajalo na nogama više od dva sata i tražio komadić parketa. Razlog? Jubilarno 15. izdanje glazbene manifestacije ‘Vrana’ koja je ove godine okupila šest natjecatelja koji su svojim vokalnim sposobnostima i scenskim nastupom ostavili sve bez riječi.

Pred žirijem u sastavu profesorica Danijele Grubišić, Marijane Cvitanović, Lorane Antunac, učenika Mateja Vukića i direktora Šansone Branka Viljca uistinu nije bio lak zadatak, ali pobjednik je mogao biti samo jedan.

Prvo mjesto osvojila je grupa The Namless, druge su bile Lajsne dok je treće mjesto pripalo MAMAS and the bend. I učenici su birali pobjednika, a njihove simpatije za scenski nastup osvojio je mladi Luka Plivelić, trećaš iz Vinkovaca koji je ove godine krenuo u šibensku gimnaziju. U natjecateljskom djelu nastupile su još Nada Tomica Klišanin i Nikolina Dujić koje su, iako nisu osvojile nagradu, definitivno osvojile publiku i zaslužile gromoglasan pljesak.

vrana vrana1 vrana2 vrana3 vrana4 vrana7 vrana8

Manifestaciju su otvorile ‘Gimnazijalke’ pjesmom ‘All I Want For Christmas’, a svoje mjesto na pozornicu u revijalnom dijelu pronašla su i grupa ‘Spectrum’, dvoje gimnazijskih profesora te splitski pjevač Giuliano kao gost večeri.

vrana9 vrana10 vrana11 vrana12 vrana13 vrana14 vrana15 vrana16 vrana17 vrna15

giulianao12 giuliano giuliano1

Vrani je ove godine po prvi put prisustvovao glazbenik Ante Prgin kojeg je oduševilo viđeno.

– Ovo je fenomenalno i mislim da je jedanput godišnje – premalo, ovo bi se trebalo održavati u svako godišnje doba. Daje li ovo nadu da još uvijek ima mladih koji slušaju kvalitetnu glazbu? Njih će uvijek biti – kazao je.

 

SNAGA Šibenski portal

Vrana 2017


Gimnazijalci su još jednom pokazali da su maheri u onome što rade, od organizacije pa do nastupa, sve je teklo prošlo odlično. Ovogodišnje izdanje Vrane tradicionalno je humaniktarnog karaktera, a ove godine učenici su prodajom kolača i šiba prikupljali novce za teško bolesnu kolegicu kojoj je potrebna skupa operacija u Austriji.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.