FOTO/VIDEO Stvarno nije šala. Mnogim Šibenčanima vožnja kroz rotor je nepoznanica

Ilustracija/Arhiva

Mnogi vozači svjedoci su nevjerojatnih scena na dva nova rotora koja su nedavno puštena u promet na Meterizama. Tako nam je čitatelj Šibenskog portala poslao fotografiju na kojoj je jasno vidljivo da je vozač Golfa šibenskih registracija ušao u krivi smjer i napravio, malo je reći, kaos.

Među ostalim prekršajima, osim ulaska u krivi smjer, su i nepoštivanje prednosti, odnosno nepoznavanje prometnih propisa pa je tako nerijetka situacija da vozači u rotoru propuštaju vozače koji dolaze sa sporednih cesta. Također, problem su i pokazivači smjera, odnosno žmigavci. Često vozači daju žmigavac kad ulaze u rotor, ali ne i kad izlaze, što usporava promet jer onaj koji ulazi u kružni tok ne zna kad može sigurno ući.

A sve je vrlo jednostavno.

Dakle, u kružni tok se ulazi uvijek u desno i u prednosti su svi koji su već u rotoru. Čim uđete u kružni tok, onda vi automatski imate prednost nad svima. Kad izlazite iz kružnog toka, obavezno palite desni žmigavac, izađite iz rotora i nastavite svoju vožnju. To je ponavljanje gradiva iz autoškole, a na vama je samo da ga utvrdite.

U prilog stavljamo i video koji objašnjava vožnju kroz rotor.

https://www.youtube.com/watch?v=J_Bz9X4vFgk

U slučaju da imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili na nešto želite ukazati, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.