FOTO/VIDEO Vatrogasci i danas sanirali oštećenja na Kazalištu kojem je nužna obnova

Još jedan kameni fragment odlomljen iz vijenca zgrade šibenskog Kazališta vatrogasci su uklonili sa krovišta, a usput su skinuli i ledeno sigu te tako sanirali sva vidljiva oštećenja koja su bila potencijalne prijetnje za sigurnost prolaznika. Vatrogasci su jutros ponovno došli na Poljanu na poziv odgovornih ljudi Kazališta, kako bi pri dnevnom svjetlu detaljnije pregledali oštećene dijelove pročelja i krovišta.

kaz4

kazaliste vatrogasci (5)

-Odlomljeni kamen visio je već neko vrijeme na samo jednom komadu silikona. Nakon sinoćnje sanacije dijelova fasade na vijencu zgrade koji su se odlijepili od zidova i prijetili daljnjim urušavanjem na ulicu, sada možemo reći kako je pregledano cijelo krovište i ne očekujemo nove probleme. Međutim, ovo je potvrda onoga što mi u Kazalištu znamo već dugo vremena, a to je da Kazalište treba što žurniju obnovu svih dotrajalih dijelova i oštećenja, kazao nam je Boris Radić, voditelj tehničke službe HNK u Šibeniku.

kaz1 kaz3 kazaliste vatrogasci (1) kazaliste vatrogasci (4) kazaliste vatrogasci (6) kazaliste vatrogasci (7) kazaliste vatrogasci (8) kazaliste vatrogasci (9) kazaliste vatrogasci (10) kazaliste vatrogasci (11)

Moglo je i svršit gore! Žbuka s vrha Kazališta sunovratila se na pločnik

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.