Goran Šarić u Azimutu će otkriti sve tajne danilske kulture

Tisućama godina prije prije faraonskog Egipta i Nimrodovg Babilona, Dalmacija je bila dom fascinantne kulture o kojoj ne znamo gotovo ništa. Kako je nastala i nestala civilizacija koje je svoje tragove posijala od Alpa do Crnog Mora, a čiji je jedan od najpoznatijih lokaliteta svega nekoliko kilometara od Šibenika? Imamo li mi ikakve veze sa tim prastarim Dalmatincima? Na ta, ali i mnoga druga pitanja saznat ćete odgovor 12. travnja na predavanju ‘Tajna Danilo-Hvarske kulture’ Gorana Šarića.

Goran Šarić završio je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu, diplomirao je i magistrirao teologiju i filozofiju te doktorirao povijest. U fokus javnosti dospio je nakon što je u medijima iznio teze da su Slaveni Indijanci Europe, da se na Balkanu razvila prva europska civilizacija i da se veza između te civilizacije, preko vremena Ilira može pratiti do današnjih stanovnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Na ključna pitanja naše povijesti odgovara na temelju dugogodišnjih istraživanja arhiva od Vatikana, preko Beča i Dubrovnika. Našu prošlost rekonstruira pomoću nekoliko stotina različitih izvora i koristeći preko 20 znanstvenih disciplina.

Početak predavanja je u 21 sat.

(Foto:Ilustracija)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.