Grad Šibenik dobio 420 tisuća kuna za sportski park na Zlarinu i putove na Žirju

Šibenska dva projekta na Zlarinu i Žirju zauzela su visoko 5. i 10. mjesto, te im je odobren ukupan iznos od 420 tisuća bespovratnih kuna. Grad Šibenik se, naime, krajem prošle godine s dva projekta prijavio na Javni poziv Program razvoja otoka u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Mi se svake godine javljamo na ovaj natječaj i osvajamo bespovratni novac za razvoj infrastrukture na četiri šibenska naseljena otoka. Prošle godine smo dobili 370 tisuća kuna za šetnicu na Krapnju, a prije dvije godine 350 tisuća kuna za betoniranje Starog puta na Žirju. Također smo 2015. godine za izgradnju novih dječjih igrališta na ova dva otoka na istom natječaju dobili 396 tisuća kuna. Sada po izričitoj želji mještana Žirja nastavljamo uređenje putova u betonu, dok je Zlarin mjesto u kojem se ponovo otvorila osnovna škola i koji je krenuo u svojevrsno brendiranje suživota s okolišem, te će mu sportski park na otvorenom dobro doći – kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

U sklopu projekta nastavka sanacije nerazvrstanih cesta na Žirju će se sanirati i urediti u betonu trasa ceste Pečenja – Tratinska – Mikavica u uvali Mikavica dužine preko 700 metara, dok će projektom sportskog parka Zlarin dobiti 250 metara kvadratnih uređenog vježbališta na otvorenom s 10 visokokvalitetnih sprava za sve dobne skupine te vizualno i funkcionalno unaprijediti zapušteno zemljište uz prometni pješački tok. Ukupna vrijednost oba projekta s PDV-om i troškom stručnog nadzora je 957 tisuća kuna, što znači da je Gradu Šibeniku odobreno sufinanciranje u iznosu od 44 posto.

– I za sljedeću godinu planiramo raditi dokumentaciju za infrastrukturne otočke projekte te ih prijavljivati za natječaje ministarstava i fondova za bespovratno sufinanciranje, a sve i dalje u dogovoru s čelnim ljudima, odnosno predsjednicima naših otočnih mjesnih odbora. Ovom prilikom bih pohvalio izvrsnu suradnju Grada s predsjednikom MO Krapanj Tomislavom Tanfarom, s predsjednikom MO Zlarin Antoni Bibericom i s predsjednikom MO Kaprije Dinkom Jelovčićem, dok je na Žirju čelni čovjek dao ostavku pa smo u iščekivanju novih izbora uspostavili komunikaciju s udrugom Otok sreće i bivšim mjesnim predsjednicima – zaključio je Mileta.

S obzirom da su sve javne nabave već provedene, građevinski radovi na ova dva projekta službeno će početi po potpisu ugovora između Ministarstva i Grada Šibenika, koji se očekuje kroz veljaču, a okončat će se do početka ljetne sezone.

Inače, Ministarstvo je zaprimilo 85 projektnih prijava te obavilo provjeru i bodovanje, nakon čega je odabralo za sufinanciranje 51 projekt u ukupnom iznosu 22,8 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.