Grad Šibenik i Turistička zajednica osigurali 150 tisuća kuna za izvansezonske manifestacije u povijesnoj jezgri

Turistička zajednica grada Šibenika u suradnji s Gradom Šibenikom po prvi put raspisala je natječaj za sufinanciranje manifestacija koje se organiziraju na području stare gradske jezgre isključivo u vremenu predsezone i posezone. Javni poziv za dodjelu potpora odnosi se isključivo na manifestacije u ožujku, travnju i svibnju te u listopadu i studenom. Za potpore je u proračunu Grada Šibenika i TZ Šibenik osigurano 150 tisuća kuna s tim da organizatoru može biti odobreno sufinanciranje do maksimalno 80 posto prihvatljivih troškova manifestacije, odnosno u najveći iznos od 40 tisuća kuna.

Bespovratne potpore TZ Šibenik iz programa ‘Idemo do grada’ u 2019. godini mogu dobiti manifestacije kao glavnog motiva dolaska turista i posjetitelja, a koje doprinose  razvoju turizma te valorizaciji kulturno-povijesne baštine, podizanju kvalitete i količine kulturne i turističke ponude, razvoju sadržaja koji omogućuju poboljšanje kvalitete turističke sezone i njezino produženje, promociji grada Šibenika, a posebno stare gradske jezgre u zemlji i inozemstvu te stvaranju prepoznatljivog imidža turizma grada Šibenika.

Organizatori, pravne i fizičke osobe, mogu prijaviti kulturno-zabavne, edukativne ili eno-gastronomske  manifestacije.

Rok za podnošenje kanditatura je 25. veljače, a sve ostale uvjete natječaja pogledajte na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.