Od listopada nove prometne regulacije za dolazak u centar grada

Grad Šibenik iskoristit će projekt Aglomeracije za uređenje cijele ulice Kralja Zvonimira

Grad Šibenik raspisao je natječaj za rekonstrukciju i uređenje cijele Ulice kralja Zvonimira, od zgrade Kazališta do čvora Meterize čija je vrijednost procijenjena na pet milijuna kuna. Tome će iskoristiti kopanje koje u listopadu počinje zbog projekta Aglomeracije Šibenik koji provodi ‘Vodovod i odvodnja’.

– Aglomeracijom je definirano polaganje podzemnih instalacija duž skoro cijelog trupa ceste kroz ovu glavnu gradsku ulicu. Radovi Vodovoda i odvodnje prije svega uključuju novi kanalizacijski sustav i obnovu vodoopskrbne mreže, jer su postojeći u lošem stanju i potkapacitirani uslijed razvoja grada, a zatim niz novih slivnika i promjenu nagiba prometnice čime će omogućiti daleko bolja apsorpcija kišnice, odnosno izbjeći će se potoci koji se danas slijevaju počevši od čvora Meterize. Paralelno s Vodovodom će plinski koncesionar položiti svoju infrastrukturu, a priključit će mu se i HEP te telekom operatori sa svojim kabelima. Grad Šibenik će duž cijele ulice rekonstruirati, proširiti i dograditi nogostupe, uključivo nastavak nogostupa od čvora Meterize do Kronjinog magazina, na Kronjinom magazinu i iza Kazališta napraviti autobusna ugibališta, svaki pješački prijelaz označiti led rasvjetom, rekonstruirati semaforizaciju za Staru cestu i raskrižje ispred Doma zdravlja te postaviti podzemne cijevi za budući sustav nadzornih kamera. U hodu ćemo zamijeniti i izmjestiti dio javne rasvjete. – pojasnio je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Završetak svih radova očekuje se do ljeta 2020. godine, a do tad će u Ulici kralja Zvonimira biti djelomično zatvoren cestovni promet u oba smjera. Javni gradski prijevoz iz Njivica i s Meteriza će za centar grada koristiti alternativni pravac preko Jadranske magistrale.

Prva faza radova se očekuje paralelno na dionicama Kazalište – Zadarska ulica i Kronjin magazin – čvor Meterize. Druga faza je Zadarska ulica – Dom zdravlja, a treća Dom zdravlja – Kronjin magazin. Vozači osobnih vozila će za vrijeme pojedinih faza trebati koristiti alternativne prometnice kroz Težačku, Zadarsku i Ulicu Petra Grubišića, a stanari Staru cestu, Istarsku i Put Vuka Mandušića. Svi detalji će biti poznati nakon što budu dovršeni prometni elaborati za privremenu regulaciju prometa prema centru Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.