Grad Šibenik omogućava osposobljavanje 40 dugotrajno nezaposlenih osoba

Kako bi dugotrajno nezaposleni bili konkurentniji na tržištu rada i lakše pronašli zaposlenje, Grad Šibenik u partnerstvu sa udrugom Ardura iz Šibenika trenutno provodi projekt ‘Zajedno u bolje sutra’ kojem je primarni cilj stručno osposobiti dugotrajno nezaposlene osobe. Kroz projekt će se održavati aktivnosti programa osposobljavanja za Razvoj mobilnih aplikacija, za WEB dizajnera, CAD specijalista, CNC operatera te programiranje u JAVA programskom jeziku.

Također, u sklopu provedbe projekta, održat će se i 12 radionica kroz koje će ciljana skupina razviti nove vještine, kreativnost, podići razinu samopoštovanja, povećati komunikacijske, prezentacijske i pregovaračke vještine, a sve u svrhu smanjenja socijalne isključenosti.

Svi zainteresirani prilikom ulaska u projektne aktivnosti moraju biti u dobi do 29 godina i kontinuirano nezaposleni dulje od šest mjeseci, a osobe starije od 30 godina  trebaju biti nezaposlene dulje od 12 mjeseci.

Projekt ‘Zajedno u bolje sutra’ financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a cilj projekta je povećati stručna znanja i vještine dugotrajno nezaposlenih osoba kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, odnosno kako bi lakše pronašli posao u atraktivnim i traženim zanimanjima ICT sektora.

S obzirom da je preostalo još slobodnih  mjesta, iz Grada Šibenika mole sve zainteresirane koji ispunjavaju uvjete naznačene u pozivu da se prijave kako bi mogli krenuti s provedbom programa. Sve informacije možete pronaći na službenim stranicama Grada Šibenika pod rubrikom Obavijesti- Javni poziv za prijavu na programe osposobljavanja, na e mail adresu: kursanjosipa@gmail.com, ili na broj telefona 095/567-5316.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.