Grad Šibenik osvojio milijun eura za infrastrukturu i okoliš na Poduzetničkoj zoni Podi

Grad Šibenik je uspješno prošao postupak ocjenjivanja projektnog prijedloga ‘Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi’ u okviru natječaja ‘Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona’, procijenjene vrijednosti 10.142.444 kune, od čega su Gradu Šibeniku stavljena na raspolaganje bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 7.606.833 kune, odnosno 75 posto vrijednosti investicije.

– Nakon niza projekata za koje smo uspješno ostvarili bespovratna sredstva fondova i mjerodavnih ministarstava, ovim projektom ulažemo u daljnji razvoj i jačanje konkurentnosti,. Nastavak infrastrukturnog opremanja Poduzetničke zone ‘Podi’ će stvoriti preduvjete za nova ulaganja od strane domaćih i stranih investitora te će povećati aktivaciju tog prostora što bi, u konačnici, trebalo doprinijeti rastu i razvoju gospodarstva na području Šibenika i Šibensko-kninske županije kroz povećanje prihoda i generiranje novih radnih mjesta. U okviru zone koja se prostire na 1,29 milijuna četvornih metara je svoj dom do sad našlo 38 poduzeća s 1.350 zaposlenih, a istu je 2015. godine Agencija za investicije i konkurentnost Vlade RH proglasila najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj. Olakšice koje je Grad uveo za Poduzetničku zonu ‘Podi’ sastoje se od izuzetno povoljne cijene zemljišta od 5 eura po kvadratu za ulagače, oslobođenju komunalnih doprinosa i olakšica vezanih za plaćanje komunalne naknade – kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Realizacijom projekta izgraditi će se 607 metara prometnice širine sedam metara s elektro i komunikacijskom infrastrukturom, javnom rasvjetom, vodoopskrbom i odvodnjom što će aktivirati novih 230 tisuća četvornih metara zone i omogućiti otvaranje novih osam tvrtki. Ujedno će se urediti i gotovo 40 tisuća kvadrata zelenih površina na koje će se posaditi autohtone mediteranske biljke poput masline, lavande, ružmarina i lovora, dok će se u svrhu poboljšanja vidljivosti poduzetničke zone, osobito s autoceste A1, izgraditi veliki trostrani reklamni pano mega-dimenzija 12 puta 5 metara. Plodove maslina će brati udruge osoba s intelektualnim teškoćama i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje ‘Šubićevac’ čime će ostvarivati prihode koje će koristiti za svoj redovni rad.

Za realizaciju tog projekta Grad Šibenik ima vremensko razdoblje od 19 mjeseci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.