Grad Šibenik suorganizator predstavljanja projekta ‘ROSIE’

Grad Šibenik kao partner na projektu ‘Rosie’ zajedno s INOVAcijom Zadar i Driope d.o.o. suorganizira Nacionalno predstavljanje projekta ‘ROSIE’ koje će se održati u utorak u prostorima COIN-a u Zadru. Cilj prezentacije je upoznati poduzetnike, ponajprije mala i srednja poduzeća, s pristupom i osnovnim postavkama odgovornih inovacija(Responsible Innovation). Odgovorne inovacije predstavljaju novi pristup u poslovanju kojim se nastoje uskladiti poduzetničke inovacije sa stvarnim društvenim potrebama.

Mala i srednja poduzeća u Hrvatskoj su pod pritiskom konstantnog razvoja novih usluga i tehnologija u proizvodnji za što često nisu dovoljno inovativna i razvijena. Primjenom novog pristupa za upravljanje inovacijama mala i srednja poduzeća imat će mogućnost primjeniti principe održivog razvoja te odgovoriti na današnje izazove i povećati konkurentnost na tržištu. Uvođenjem  odgovornih inovacija u poduzetništvo potiče se suradnja između dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda.

Nacionalnom predstavljanju mogu prisustvovati svi zainteresirani, a sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese info@inovacija-zadar.hr ili na broj telefona 023/322-112.

Projekt ROSIE (Responsible and Innovative SMEs in Central Europe) je sufinanciran iz programa  Interreg Central Europe. Cilj projekta je uz pomoć transnacionalne suradnje poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja ‘Odgovornih inovacija’ (Responsible innovation – RI) u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393,43 eura, od čega je  Gradu Šibeniku odobreno 106.298,90 Eura

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.