Kasne radovi

Građevinari za Jeleninu ulicu tražili ‘dotu svete Ane’

Radovi u Ulici kraljice Jelene koji su po prvotnim najavama trebali biti završeni do kraja prošle godine nisu ni blizu završetku, a razlog su radovi koje još moraju obaviti HEP iHrvatski telekom, ali i procedura ponavljanja natječaja Grada Šibenika za izvođača radova popločavanja ulice.

– Nositelj projekta u Ulici kraljice Jelene je HEP koji postavlja kabel do nove trafostanice u podzemlju Poljane. Grad plaća kameno popločanje ulice i za taj posao u listopadu je bio raspisan natječa na koji smo dobili dvije ponude od kojih ‘boli glava’. Taj je natječaj poništen i raspisan novi na kojem smo dobili niže ponude i među njima, kao najrealniju, odabrali ponudu tvrtke Neir iz Splita. Ta je tvrtka već radila u šibenskoj povijesnoj jezgri i s njima je već potpisan ugovor vrijedan ešto manje od 400 tisuća kuna za popločavanje Ulice kraljice Jelene – pojašnjava zastoj Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

Radovi u Ulici kraljice Jelene dio su projekta izgradnje podzemne garaže na Poljani u kojoj će biti postavljena i nova trafostanica koja će u sustav elektroopskrbe biti povezana kroz tu ulicu. Ujedno je u Ulici kraljice Jelene izmijenjena i sva ostala infrastruktura te će to biti pilot projekt za buduću obnovo ulica u povijesnoj jezgri sa spuštanjem svih zračnih instalacija pod zemlju.

– Natječajne procedure su takve kakve jesu i zbog njih je teško planirati realne rokove. Izvođači iz Splita sada samo čekaju da HEP odradi spajanje kabela od Ulice kraljice Jelene preko Starog pazara i tada mogu početi s postavljanjem novog pločnika i kamenih poklopaca na svim šahtovima. Očekujem da bi ulica mogla biti u potpunosti uređena početkom ožujka – najavljuje Mileta.

Ulica kraljice Jelene do kraja godine dobit će jedinstveno popločanje

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.