Gradonačelnik Burić obišao šibenske beskućnike: ‘Ovo je više od prihvatilišta, ovo je dom’

Gradonačelnik Burić sa suradnicima obišao je danas Prihvatilište za beskućnike gdje je u pratnji ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenka Jukića korisnicima prihvatilišta poželio sretan Uskrs te im donirao namirnice i ostale potrepštine.

– Kad kažemo da idemo posjetiti beskućnike stvori se nakakva priča s predrasudama, ali ovo što vidimo ovdje je jedan ugodan kutak, jedan dom. Oduševljen sam kako ovo funkcionira i izgleda jednako kao i kad smo prvi put ušli ovdje. Čujem da je ova priča, ovaj dom za beskućnike, povukao cijelu ulicu koja je promijenila fizionomiju, susjedi su počeli pratiti aktivnosti i rad naših beskućnika i krenuli su aktivnije s uređivanjem vrtova i okoliša, kazao je Burić.

buric

buric2

buric3

buric5

buric6

buric7

Gradonačelnik je obišao i prostor kuhinje u potkrovlju objekta za čije je uređenje Grad Šibenik osigurao sredstva početkom godine.

Prihvatilište za beskućnike, podsjetimo, otvoreno je 2014. godine čime je Grad Šibenik po prvi put  sustavno riješio pitanje smještaja beskućnika na svom području.

b

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.