Gradonačelnik Burić primio predstavnike World Art Gamesa: ‘Festivalske zastavice nikad nisu bile šarenije’

Gradonačelnik Burić primio je danas predstavnike WAG – World Art Games, međunarodne umjetničke organizacije sa sjedištem u Hrvatskoj. Zahvaljujući angažmanu predstavnika WAG-a ove godine, u sklopu 58. međunarodnog dječjeg festivala, ulice grada Šibenika krase festivalske zastavice koje su izradila djeca iz 14 zemalja svijeta.

– Hvala vam na vašoj suradnji te što ste postali dio ovogodišnjeg MDF-a. Festivalske zastavice nisu nikad bile šarenije i bogatije te su postale ne samo simbol Festivala djeteta već i atrakcija za naše mnogobrojne goste – kazao je gradonačelnik te članovima WAG-a iz Novog Zelanda, Norveške, Velike Britanije, Izraela i Meksika predstavio grad Šibenik.

Jasmina Paunović i Peter Weisz, predsjednici Glavnog odbora WAG-a, zahvalili su se gradonačelniku Željku Buriću na prijemu i podršci te najavili nastavak suradnje s MDF-om i Gradom Šibenikom i u budućnosti.

WAG – World Art Games međunarodna je organizacija sa sjedištem u Osijeku, a odborima u više od 70 zemalja diljem svijeta čiji su članovi umjetnici raznih umjetnički kategorija, akademski obrazovani, profesionalci i amateri. Godišnje WAG održava prosječno 50-ak umjetničkih događaja u cijelom svijetu, u organizaciji odbora ili glavnog ureda, nacionalnog ili međunarodnog karaktera poput festivala, izložbi ili umjetničkih kolonija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.