Grdosija od 228 metara otvara sezonu velikih kruzera u Šibeniku. Ove godine s mora očekujemo 10 tisuća turista više

Prvi veći kruzer u Šibenik ove godine stiže u četvrtak i na Uskrsni ponedjeljak, a riječ je o Viking Sky dugom čak 228 metara. To je najveći brod koji može sigurno proći kroz Šibenski kanal, a sa sobom dovodi oko 900 putnika koji su trenutačno na krstarenju Italijom tako da će brod, osim talijanskih luka Civitavecchia, Napulj, Mesina, Crotone, Bari i Venecija, jedino još boraviti u Šibeniku na hrvatskoj strani obale.

Lučka uprava Šibenik, prema procjeni, očekuje ukupno oko 110 dolazaka 2018. godine, odnosno vrlo slično prošloj 2017.g. kad je zabilježeno 109 dolazaka.

– Broj putnika će se povećati sa 28.000 u 2017. godini na 37.000 putnika u 2018. godini. To je rezultat  cruise brodova koji će se i ove godine sidriti u Zablaću. To sidrište nudi dodatak gatu Vrulje u luci Šibenik, koji može ugostiti brodove do 240 metara – ističu u Lučkoj upravi Šibenik.

Ove godine će u Šibenik ponovno stići veliki brodovi, Aurora duga 271 metar, Oceana duga 261 metar i Queen Elizabeth dug 294 metara. Najavljeno je i sedam dolazaka broda Marella Celebration koji dovozi oko 1200 putnika, a koji će biti vezan na gatu Vrulje.

-Izuzetno nam je drago što smo prepoznati kao destinacija od kompanije Viking Ocean Cruises koja nam šalje tri broda: Viking Star, Viking Sky i Viking Orion – napominju u Lučkoj upravi.

Prvi od njih, Viking Sky, otvara sezonu većih cruise brodova. Izgrađen je 2017. godine i jedan je u nizu brodova koji ta kompanija gradi te svake godine izlazi na tržište novi brod. Na brodu, Viking Cruises – Viking Sky brod nudi dva bazena – glavni i infinity pool, spa i fitness centar. Sky također ima piano lounge i zimski vrt.  Nisu zaboravili niti na sportske terene, kazalište, barove, brojne restorane i trgovine, a pješačka šetnica je čitavom dužinom broda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.