HDZ u problemima: Dvojica kandidata za ravnatelja šibenske Lučke uprave imaju stranačku iskaznicu

Upravno vijeće Lučke uprave Šibenik u petak bi trebalo odlučiti tko će od četiri kandidata preuzeti fotelju ravnatelja, no problem je, doznajemo iz stranačkog vrha, što su među njima i dvojica istaknutih članova HDZ-a – Marijan Petković i Čedo Petrina.

Marijan Petković trenutačno je na čelu Lučke uprave kojoj je već bio ravnatelj, dok na vlast u državi 2011. godine nije došao SDP s partnerima pa je zamijenjen Joškom Šupom, aktualnim potpredsjednikom šibenskog Gradskog vijeća. Šupe je nedavno, vrlo brzo nakon što je formirana nova Vlada Andreja Plenkovića, podnio ostavku čime je preduhitrio svoju (očekivanu) smjenu. Petković sada svoju fotelju želi natrag, no pošto poto tu, dobro plaćenu funkciju želi i Čedo Petrina.

Da Petrina želi u Lučku upravu ‘šuška’ se još od lanjskih parlamentarnih izbora kad je Vladu nakon Milanovića formirao Orešković, a prvi do njega bio tadašnji šef HDZ-a Tomislav Karamarko no ta tvrtka očigledno nije bila prioritet s obzirom na sve što se događalo oko bivše Vlade čiji je mandat zavšrio za svega nekoliko mjeseci.

Ono što bi mogao biti problem lokalnom HDZ-u, u slučaju izbora Petrine, je činjenica da je Petković već zaposlen u Lučkoj upravi, stekao je i veliko iskustvo na rukovodećem mjestu, a u predizborno vrijeme baš i nije popularno novo zapošljavanje odnosno stranačko kadroviranje koje birači u pravilu osuđuju. Za spomenuti je i da je Petrina već ‘nagrađen’ za dugogodišnji staž u stranci i to mjestom zamjenika direktora najmlađe gradske firme ‘Bikarac’. Problem je navodno i to što obojica pripadaju istom ‘klanu’ unutar stranke, pa će biti zanimljivo vidjeti što će u petak napraviti Upravno vijeće kojem predsjedava Lidija Bralić, županijska  pročelnica za pomorstvo.

Uz nju, u Upravnom vijeću su i Paško Dželalija, Gordan Baraka, Igor Radić i lučki kapetan Robert Baljkas, te još četiri predstavnika resornog Ministarstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.