I ove godine u Šibeniku osposobljavanje za spasioce na moru

Hrvatski Crveni križ provodit će u Šibeniku na gradskom bazenu u Crnici od 13. do 19. svibnja programe osposobljavanja za spasioce, dok će testiranje kandidata biti 11. travnja u 13.30 sati, što je ujedno i uvjet za pristup tečaju.

Program obuhvaća tri tečaja – tečaj za osposobljavanje spasilaca na otvorenim vodama, obnove uvjerenja o osposobljenosti spasioca te za osposobljavanje voditelja spasilačke postaje.

Tečaju za osposobljavanje mogu pristupiti kandidati koji imaju minimalno 18 godina, srednju stručnu spremu ili upisan završni razred srednje škole, te uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse.

– Kandidati moraju moći isplivati 400 metara za manje od 8 minuta te će na to biti testirani, te roniti 25 metara u daljinu za koje će također biti testirani – izvijestili su na stranici Hrvatskog crvenog križa.

Stjecanje uvjerenja o osposobljenosti traje dva dana.

Uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama HCŽ-a te dvije godine iskustva rada u spasilačkoj postaji uvjeti su koji kandidati moraju ispuniti kako bi pristupili tečaju osposobljavanja voditelja  spasilačke postaje.

Više detalja možete provjeriti OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.