I vi možete utjecati na novi šibenski Plan gospodarenja otpadom

Grad Šibenik otvorio je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Plana gospodarenja otpadom Grada Šibenika za razdoblje od 2018. do 2023. godine.

Donošenje Plana obveza je jedinica lokalne samouprave na temelju Zakona o održivom gospodarenju otpadom te Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša. To je i preduvjet za EU sufinanciranje nabave komunalne opreme te je nužno da gradovi i općine što žurnije, sukladno zakonskim obavezama, donesu planove gospodarenja otpadom.

Nacrt prijedloga Plana gospodarenja otpadom će biti na javnom uvidu 30 dana do 26. ožujka, a zainteresirani građani mogu ga pronaći na internetskim stranicama Grada Šibenika ili dobiti na uvid u prostorijama Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika.

Tijekom trajanja javnog uvida zainteresirana javnost može dati mišljenja, primjedbe i prijedloge putem elektronske pošte: anita.grcic@sibenik.hr ili poštom na adresu Grad Šibenik, Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, 22000 Šibenik.

Sva mišljenja, primjedbe i prijedlozi moraju biti čitko napisani, potpisani imenom i prezimenom, s adresom podnositelja i u navedenom roku dostavljeni nositelju izrade Plana gospodarenja otpadom, u protivnom se neće uzeti u razmatranje, niti će biti sastavni dio Izvješća o javnom uvidu.

Po završetku javnog uvida bit će izrađeno Izvješće o javnom uvidu u Nacrt prijedloga Plana gospodarenja otpadom koje će biti objavljeno na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.