Ima nade za ranjenog šibenskog labuda

Za sudbinu labuda koji ranjenog krila pliva šibenskom lukom zainteresirao se Dino Karađole koji će u ponedjeljak pokušati organizirati zbrinjavanje labuda. Kako je već pisao Šibenski portal, labuda je jučer snimio Đuro Eraković, snimatelj TV Šibenik i objavio kako je ranjen, najvjerojatnije, sačmaricom.  Prvi poziv uputio je Sokolarskom centru u Dubravi odakle su mu rekli da oni labudu ne mogu pomoći i da su opcije eutanazija ili prepuštanje labuda njegovoj, po svemu, crnoj sudbini.

Đuro tada nije odustao već je po savjetu s interneta nazva AWAP – udrugu za zaštitu divljih životinja u Zaprešiću odakle su pokazali zanimanje za sudbinu labuda i spremni su ga preuzeti. Kod njih se već oporavlja jedan ozlijeđeni labud.

Za očekivati je, ako se šibenskom labudu naglo ne pogorša stanje, da će, uz pomoć Turističke zajednice Šibenika i zaštitara divljih životinja iz Zaprešića, ova blagdanska priča dobiti sretan završetak. Možda se opet vrati svome jatu koje je i danas mirno obilazilo obale Banja.

banjada-7

banjada-32

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.