Čeka se nova ocjena Povjerenstva za sport

Indijski investitor odabran za novog vlasnika drugoligaša sa Šubićevca na dodatnoj provjeri poslovne sposobnosti!

Zbog indicija da poslovanje Punkaj Gupte, koji bi trebao postati novi vlasnik HNK Šibenik, možda ipak nije bez mrlja, kako se činilo, Povjerenstvo za profesionalni sport pri Središnjem državnom uredu za sport dodatno će provjeriti zainteresiranog indijskog investitora koji se jedini i javio na natječaj za prodaju dionica šibenskog drugoligaša s čime se složilo i Gradsko vijeće. Potvrdio je to za Šibenski portal i gradonačelnik Željko Burić.

– Mi smo dužni sve informacije koje imamo proslijediti Povjerenstvu za profesionalni šport koje je ranije dalo pozitivno mišljenje na ponudu indijskog investitora u nogometni klub. U međuvremenu smo, kao i vi, ipak dobili neka nova saznanja o financijskim mogućnostima gospodina Gupte, za koja ne znamo jesu li utemeljena, ali smo o tome obavijestili Povjerenstvo koje će za dva dana, dakle u četvrtak, dati svoju novu ocjenu – kaže Burić.

Gradonačelnik pojašnjava da i, bez obzira na ocjenu Povjerenstva, ugovor o prodaji kluba bit će potpisan tek kad zainteresirani kupac dostavi bankovnu garanciju.

– Dakle, nakon nove ocjene Povjerenstva, a bude li ona pozitivna, počinje rok od 8 dana u kojem novi vlasnik mora dostaviti bankovu garanciju i tek onda će biti potpisan ugovor o prodaji dionica kluba. U suprotnom, sve se poništava i priča kreće ispočetka, da tako kažem. Mi ne možemo znati sve informacije o poslovanju neke strane tvrtke i zato postoji Povjerenstvo pri Središnjem državnom uredu za sport kojeg smo, ponavljam, upoznali s novim saznanjima koja smo dobili – zaključuje gradonačelnik.

Podsjetimo, na prodaju je, za početnu cijenu od 100.000 kuna, bilo ponuđeno 297.056 komada dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika nominalne vrijednosti 59.411.400 kuna, a što iznosi 95,49 posto temeljnog kapitala.

Gradsko vijeća Šibenika je još 12. rujna su sa 14 glasova za i 8 suzdržanih prihvatilo jedinu pristiglu ponudu Paramount grupe. Inače, Paramount Grupa d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku, zastupana je po odvjetniku Jasminu Avdagiću, a osnivači su joj Pankaj Gupta iz Dubaija i Mateja Plenča iz Vrpolja. Tvrtka je osnovana prije devet mjeseci s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna i registrirana za čitav niz djelatnosti.

Ono što se isprva govorilo Punkaj Gupta je biznismen čija je osnovna djelatnost vađenje plina i nafte, a bio je i u najvišim strukturama vodećih svjetskih kompanija za proizvodnju željeza, čelika i bakra. Magistar je ekonomije koji je studirao u New Delhiju, a naknadno je diplomirao i na prestižnoj London School of Economics.

U razgovoru za Šibenski portal Gupta je sredinom rujna pojasnio da su se, preko prijatelja i obitelji, upoznali s obitelji Plenča i odlučili ulagati u Šibenik. Tada je kazao da osim u nogomet, planiraju ulaganja u nekretnine i poljoprivrednu proizvodnju.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.