Uoči 97. rođendana 3. jadrijski polumaraton

Jadrijske toponime Bazen i Trampulin povezat će u nedjelju stotine plivača

Dva dana uoči 97. rođendana Gradskog kupališta Jadrija, skupina zaljubljenika u to kultno odmaralište Šibenčana i Šibenčanki, njihovih gostiju i svih koji se takvima osjećaju odlučila je vrijedan jubilej obilježiti na pravi sportski način – amaterskom plivačkom utrkom, odnosno polumaratonom na 500 i 1.500 metara unutar ograđenog i zaštićenog plivačkog prostora u središtu sadašnjeg naselja, između svima znanih jadrijskih toponima – Bazena i Trampulina.

Plivački polumaraton ponajprije je namijenjen Jadrijašima, povremenima ili stalnima – kako plivačima amaterima i rekreativcima, tako i onima bolje kondicije i većih ambicija. Pored toga, u njemu mogu sudjelovati svi koji to žele. Poziv, dakako, vrijedi i za domaće, goste i dnevne posjetitelje.

Utrke za odrasle – na 500 i na 1.500 metara, startaju jedna za drugom – u nedjelju, 4. kolovoza, s početkom u 9 sati. Sudjelovati u njima mogu sve osobe starije od 18 godina, a mlađe samo uz pismenu suglasnost roditelja ili staratelja.

Utrka na 500 metara pliva se od lijeve bočne strane Bazena prema Trampulinu, koji se zaobilazi s vanjske strane a potom se, nakon zaokreta ulijevo, vraća do Bazena, gdje je ciljna ravnina.

Utrka na 1.500 metara pliva se istom trasom, samo u tri kruga.

Dječja utrka, za samostalne plivače vrtićke i školske dobi do navršene 12 godine života, počinje na istom mjestu, kod Bazena, i to nakon polumaratona za odrasle, negdje oko 10.30 sati. Duljina ‘obvezne’ dionice bit će kraća, približno 100 metara, a najmlađi će sudionici s točnom trasom biti upoznati na licu mjesta.

Prijave na 3. jadrijski plivački polumaraton zaprimaju se elektroničkim putem do subote 3. kolovoza 2019. na e-mail groove.skola@gmail.com ili registracijom na ovome LINKU.

Natjecatelji u prijavi, uz svoje ime i prezime, svakako trebaju navesti dob, spol, duljinu utrke koju žele plivati te ostaviti svoj kontakt; broj mobitela ili e-mail. Verifikacija pristiglih prijava i prijave na sam dan utrka primaju se od 8 do 8:45 sati osobno kod organizatora, za stolom u kafe baru H2O, kod Jole.

Proglašenje najboljih bit će nakon dječje utrke, ispred kafića H2O, oko podne. Bit će objavljeno tko je prvi u apsolutnoj kategoriji za muškarce i žene, trima dobnim kategorijama od 18 do 29 godina, od 30 do 49 godina i 50+ godina, te dječjim kategorijama. Posebno  priznanje zaslužit će najstariji i najmlađi natjecatelj ili natjecateljica, pod uvjetom da isplivaju punu dionicu, odnosno dovrše utrku za koju su se prijavili.

Sudjelovanje u trećem jadrijskom polumaratonu je dobrovoljno i besplatno, bez naplate kotizacije. Organizator ne može snositi odgovornost za kondiciju, zdravstveno stanje  ili moguće poteškoće sudionika utrka, ali će osigurati da se cijelo događanje odvija uz prisutnost dežurnog liječnika-dobrovoljca. Na početnim, prolaznim i završnim točkama trase utrke volonteri koje ovlasti organizator usmjeravat će registrirane natjecatelje te zapisivati njihova vremena i ostvarene rezultate.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.