Jakov Bilić veliko priznanje struke proslavio u svojoj matičnoj kući

Jakov Bilić je i u svom gradu proslavio Nagradu hrvatskog glumišta koju je, podsjetimo dobio prošli tjedan na godišnjoj svečanosti u zagrebačkom HNK za najbolje umjetničko ostvarenje u opereti/mjuziklu  za ulogu Đure Bedare u mjuziklu ‘Matilda’. U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Jakova su pljeskom dočekali djelatnici Kazališta, a bili su tu predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak, ravnatelj muzeja Gojko Lambaša, dogradonačelnik Nikica Penđer te pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

jakov-bilic-2 jakov-bilic-3 jakov-bilic-5 jakov-bilic-6

– Ova nagrada nije samo za ulogu u predstavi, već za Jakova koji voli kazalište, voli glumu i daje sto posto sebe u svaki projekt. Pet nominacija za Nagradu je jedna velika čast za HNK u Šibeniku, a ‘Matilda’ i ‘Laživac’ igrale su se diljem Hrvatske, a trenutak kada je pročitano ime Jakova Bilića bio je zaista divan i dirljiv, čak sam i zaplakala. Hvala jakovu na jednom dobrom osjećaju, rekla je ravnateljica HNK u Šibeniku, Maja Trlaja.

Čestitkama su se priključili Nikica Penđer i Mirjana Žurić, koji su zaključili kako je ova nagrada veliki poticaj mladom glumcu, ali i priznanje Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku te gradu Šibeniku.

Jakov se zahvalio svakom pojednicu, te tehničkom i produkcijskom timu.

– Svima koji su me kao dijete prepoznali i uveli u kazališnu radionicu želim se od srca zahvaliti. Hvala svima koji baštine kulturu ovog grada. Iako je moja nagrada ‘privatna’, ona je produkt dobrih i kvalitetnih stvari koju imamo kao jedna kulturna sredina. Šibenik je napravio mnogo dobrih stvari, pogotovo u posljednjih godinu dana, a to nam može biti samo na ponos, kazao je Bilić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.