Još gradilišta na području Šibenika: U prosincu počinje kopanje za novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu

Zajednička ponuda vodičke tvrtke Sarađen, zagrebačke Vodotehnike, zadarske Vodoinstalacije te splitske Vodoprivrede odabrana je kao najpovoljnija za izvođača radova na projektu Aglomeracije Šibenik, najvažnijeg projekta u razvoju javne vodoopskrbe rada Šibenika u posljednjih deset godina. Ne bude li žalbe drugog ponuditelja, bit će potpisan ugovor s hrvatskim konzorcijem i u tom bi slučaju radovi mogli početi u prosincu, pojasnio je Frane Malenica, direktor šibenskog Vodovoda i odvodnje.

– Odabrali smo bolju ponudu koja je za 80-ak milijuna kuna bila viša nego je planirano, no Ministarstva zaštite okoliša, regionalnog razvoja, Hrvatske vode i mi ćemo osigurati taj novac. Ovim projektom nastavljamo s razvojem jugoistoičnog dijela Šibenika koja obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Šibenika, izgradnju mreže vodoopskrbe i odvodnje na otoku Krpanju, u Brodarici, Jadrtovcu Podsolarskom i Zablaću u dužini od 44 kilometara, te na području Šibenika 6,7 kilometara. Tu je i rekonstrukcija same vodoopskrbe u dužini od 35 kilometara – kazao je Malenica.

Predviđeno je da radovi traju četiri godine s tim da će u sezoni biti zaustavljeni. U samom Gradu Šibeniku planirani su radovi u glavnoj Ulici Kralja Zvonimira koja vodi od kazališta do čvora Meterize, zatim ulicama Vladimira Nazora, Nikole Tesle, Miminac, Jurja Šižgorića, Stjepana Radića, Splitski put, Put Groblja, Ive Zaninovića, Paške Trlaje, Stipe Ninića, Ivana Meštrovića, Prilaz Tvornici, Drniških žrtava, Drvarskoj, Mihe Klaića, Jerka Machieda, Matije Gupca, Put prvog partizanskog odreda, Mariborskoj, Bana Josipa Jelačića te Trgu Nikole Tomasea i Ivana Gorana Kovačića.

– Dinamiku radova ćemo odrediti u dogovoru s gradskom upravom i policijom. S obzirom da ćemo raditi i u Zablaću, Podsolarskom, Jadrtovcu, Brodarici i Krapnju istodobno ćemo moći kopati na više lokacija. Učinit ćemo sve da prometnih problema bude što manje, no građani moraju shvatiti koliko je značajan ovaj projekt i očekujem njihovo razumijevanje – napominje Malenica.

Projektom je također predviđena i izgradnja 11 novih kanalizacijskih crpnih stanica te i oko 1.500 priprema za kućne priključke na sustav odvodnje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.