Još jedan ‘pucanj u prazno’ Mioča i Popovića?

Složit ću se sa svima koji kažu kako se pred investitorima koji u Šibeniku žele ulagati, posebno u nove hotelske kapacitete, moramo nakloniti do poda, ali uz opasku kako moramo biti sigurni da nam u tom trenutku visoke izloženosti jedan od njih nije iza leđa.

Ovaj put, Željko Burić, gradonačelnik Šibenika nije se samo duboko naklonio, već je investitorima pomogao u dobivanju dozvola za gradnju i osobno se zauzeo da dobiju kredit HBOR-a koji im je ranije bio odbijen.

U silnoj želji da osiguraju ljepši pogled i više parkirališnih mjesta ispred hotela koji bi gradili na šibenskoj rivi, Zoran Popović i Ante Mioč iz tvrtke ‘Riva Sunca’ angažirali su Odvjetnički ured Cirkveni koji je u njihovo ime poslao još jedan upit Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja s tvrdnjom kako će se danas u Šibeniku izmjena namjene prostora u GUP-u Šibenika pokušati provesti na nezakonit način ispravkom tehničke greške. Tu prepisku medijima su poslali noćas oko dva sata.

Unatoč činjenicama da je iz svih, do sada predočenih dokaza, neupitno da su sve postojeće benzinske crpke u Šibeniku bile jasno označene u grafičkim prilozima GUP-a koji je bio na javnoj raspravi i da o postojećim benzinskim crpkama ‘govori’ i tekstualni dio GUP-a, kako onaj na javnom uvidu, tako i onaj koji je usvojen na Gradskom vijeću, te da u javnoj raspravi nije zaprimljena niti jedna primjedba kojom se traži uklanjanje bilo koje benzinske crpke pa tako ni one na rivi, investitori ustraju u tumačenju kako nije riječ o propustu, odnosno tehničkoj grešci. Nije im dovoljan niti općeniti opis nadležnog ministarstva u kojem se točno navodi što se može smatrati tehničkom greškom, a u koji se savršeno uklapa ‘ispadanje’ oznake benzinskih crpki u pripremi materijala za izglasavanje GUP-a na Gradskom vijeću Šibenika.

Odvjetnički ured Cirkveni dobio je prošireni odgovor Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u kojem se pojašnjava kako je Ministarstvo Gradu Šibeniku dalo općenito mišljenje u svezi sa mogućnošću ispravka tehničke greške te je ukazano na pitanja o kojima treba voditi računa prilikom ocjene konkretnog slučaja. Iz Ministarstva graditeljstva naglašavaju da je nositelj izrade prostornog plana, koji je odgovoran zaispravnost i točnost izvornika, treba preispitati radi li se o tehničkoj grešci u postupku izrade i donošenja plana ili je potrebno pokrenuti postupak izmjena i dopuna.

Znamo već da je nositelj izrade GUP-a Šibenika, Upravni odjel za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, nedvojbeno utvrdio kako je riječ o tehničkoj grešci pa je očito kako se danas na Gradskom vijeću neće dogoditi nikakvo kršenje zakona RH usvoje li vijećnici Zaključak o ispravci tehničke greške u GUP-u Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.