Još korak dalje: HGSS od Grada Šibenika dobio objekt u Rokićima za svoj reprezentativni centar

Gradonačelnik Željko Burić i pročelnica Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Šibenik Blanka Lučić potpisali su danas Ugovor o korištenju nekretnine kojim Grad Šibenik daje šibenskom GSS-u na korištenje prostor nekadašnje ‘stare pošte’ u Rokićima i to bez plaćanja naknade za korištenje objekta. Idejno rješenje, odnosno projekciju Županijskog centra službe Hrvatske gorske službe spašavanja u Rokićima izradili su stručnjaci iz šibenskog Arhitektonskog biroa 25,4 mm.

hgss gss hgss gss rokići

– Trenutačno se radi Glavni projekt koji bi trebao biti dovršen do kraja godine nakon čega nas čeka osigurati financiranje rekonstrukcije objekta. To planiramo kroz natječaje ili interne GSS-a ili kroz strukturne fondove. Dok Glavni projekt ne bude gotov, ne znamo koliko novca će trebati. U svakom slučaju, ovo je odlična lokacija i odličan prostor koji je za nas palača, s obzirom da smo sustanari s Planinarskim društvom Mihovil – rekla je Blanka Lučić.

Gradonačelnik Burić prije par mjeseci obećao je pomoć šibenskom GSS-u pa je, kako je kazao, za njega danas izniman dan.

hgss gss rokići hgss gss rokići

– Svi mi trebamo imati poseban senzibilitet prema jednoj ovakvoj službi, ljudima koji volonterski spašavaju živote i zato sam ponosan što smo napravili ovaj veliki korak. Naš posao ne završava ovom predajom objekta na korištenje nego ćemo i dalje pomagati kako bi ta crna točka u gradu bila uređena i dobila pravu svrhu. Također, njihovim preseljenjem riješit ćemo još jednu crnu točku a to je vila u TEF-u koju koriste s planinarima Mihovila, a koji će zajedno s njima u Rokiće. Tamo ostaje još zbrinuti jednog stanara pa ćemo i to zgradu na Banju primjereno moći urediti i staviti u funkciju – rekao je Burić.

Šibenska stanica Hrvatske gorske službe spašavanja trenutačno ima 36 članova te još mnogo ljudi koji se žele uključiti u tu humanu organizaciju.

– Oni su sad na svojevrsnom ‘promatranju’ jer je najvažnije da učlanimo osobu koje je prije svega timski igrač. To je ključno – pojasnila je Blanka Lučić, pročelnica šibenskog HGSS-a.

hgss1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.