Još samo 1,7 milijuna kuna i hotel Krka dobit će novog vlasnika. Ne bude li žalbi

Do kraja ožujka, ne bude li žalbi, što bi bio presedan u slučaju stečaja Rivijere, Mobilia će uplatiti i troškove unovčenja bivšeg hotela Krka u Šibeniku, čime bi bio okončan postupak prodaje tvrtki koja je osnovana iz porezne oaze otoka Mann.

Naime, Trgovački sud u utorak je objavio rješenje u kojem Mobiliji nalaže uplatu troškova utvrđivanja predmeta razlučnog prava od 1.032.500 kuna i 680.050 kuna troškova unovčenja i to u roku od osam dana od pravomočnosti rješenja. Ne bude li žalbi za koje je rok do 28. ožujka, uplatom Mobilije prodaja bivšeg hotela Krka bit će privedena kraju.

– Ovo jest zadnji korak u prodaji bivšeg hotela Krka, ali poznavajući cijeli tijek stečajnog postupka teško je vjerovati da neće biti onih koji će iskoristiti mogućnost žalbe. Mobilia je već prijebojem potraživanja pokrila vrijednost nekretnine i spremna je uplatiti troškove te preuzeti nekretninu – kazao je za Šibenski portal odvjetnik Mario Boras, punomoćnik Mobilije.

Podsjetimo, nakon provedene elektroničke javne dražbe, rješenjem o dosudi hotela Krka Mobiliji postalo je pravomoćno 11. prosinca prošle godine.

Tim rješenjem određeno je, da će se nekretnina predati u posjed kupcu – razlučnom vjerovniku Mobilia, nakon pravomoćnosti rješenja i nakon što kupac namiri troškove utvrđivanja tražbine i troškove unovčenja koji će naknadno biti određeni.

Stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas je 1. veljače ove godine sudu dostavio obračun troškova na temelju izjave Mobilije da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom Rivijere u visini utvrđene vrijednosti nekretnine od 20.650.000 kuna.

Po uplati iznosa od 1.712.550 kuna stekli bi se uvjeti da se tvrtki Mobilia iz Šibenika zaključkom odredi predaja kupljene nekretnine uz brisanje svih prava i tereta koji prestaju prodajom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.