‘Kako je tuklo, moglo je biti i gore’: Šibenčaninu koji je jedrilicom krenuo prema Brazilu nevrijeme oštetilo dva jedra

Dražena Grgića, koji je prije četiri dana isplovio sa šibenske rive sa svojom 10-metarskom jedrilicom prema brazilskom otočju Fernando de Noronha, u petak navečer na sredini Tarantskog zaljeva uhvatilo je snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom, zbog čega su mu oštećena dva jedra na ‘Svetom Mihovilu’.

Grgić je o problemima izvijestio sve koji ga prate na njegovom Facebook profilu, no poručuje kako je on dobro.

– Dragi svi koji ste pratili putovanje, kao što ste i mogli vidjeti iz rute, sinoć je bilo problema. Na sredini Tarantskog zaljeva formirao se ciklon s udarima vjetra preko 40čv naravno uz kišu i tuču. Neka jedra su pretrpila štetu. Sada treba procjeniti s čime se može dalje. Inače, ja sam odlično – napisao je jučer Grgić.

Tarantski zaljev, inače, smješten je u Jonskom moru na jugu Italije, a šibenski oftalmolog jučer predvečer uspio je doći do Cariati Marine.

– Konačno noć bez kiše u Cariati Marina, inače kiša me prala od Barija do jutros s tek ponekim prekidima. Dva jedra trebaju popravke, nije strašno, kako je bilo tuklo moglo je i gore – poručio je Grgić.

Kako je Šibenski portal već pisao, Grgić svojim pothvatom jedrenja od Šibenika do Brazila želi ukazati na važnost očuvanja mora i oceana od plastičnog otpada. Svi koji žele pratiti njegov pothvat u sklopu akcije ‘Čisto more, čisto srce’, mogu to uraditi na ovom LINKU.

TRENUTNA POZIcija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.