‘Kako živi narod’ Kristine Leko u Muzeju grada Šibenika

Izložba Kristine Leko pod nazivom ‘Kako živi narod – Izvještaj o pasivnosti’ bit će otvorena 12. listopada u 19 sati u Muzeju grada Šibenika.

Organiziraju je Muzej grada Šibenika u suradnji s Otvorenim likovnim pogonom i Zakladom Kultura Nova, a riječ je o 437. povremenoj izložbi koja će biti otvorena do 12. studenog.

Izložba dokumentira i predstavlja osam obitelji čija nastojanja da vlastitim radom zarade za život svjedoče kako se na ovdašnjim prostorima nije puno promijenilo u proteklih 80 godina, kada je objavljena knjiga ekonomista Rudolfa Bićanića kojom je izložbeni projekt nadahnut. Bićanić je, naime, u knjizi opisao životne prilike i društveno-ekonomske odnose o kojima je saznavao obilazeći  takozvane pasivne krajeve. Po uzoru na njega Leko je 80-ih godina poslije proputovala tim istim krajevima, od Livna preko zapadne Hercegovine, Dalmatinske zagore pa sve do otoka, te dolaskom u Vukovar dokumentira živote običnih obitelji, naglašavajući pritom gospodarstvo i rad.

(FOTO: Facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.