‘Kalama, skalama, butama’: Izložba Foto kluba Šibenik posvećena Milivoju Zeniću

Izložba fotografija Foto kluba Šibenik ‘Kalama, skalama, butama’ u spomen na Milivoja Zenića bit će otvorena u utorak u 19 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Milivoj Zenić (14. kolovoza 1953. – 20. studenoga 2011.), dugogodišnji ravnatelj  Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’, bio je veliki promicatelj šibenske  i hrvatske, kulturne baštine. Zenić je najzaslužniji što je Knjižnica dobila svoj prostor u zgradi na Poljani, središnjem gradskom trgu, a pokrenuo je i njezinu izdavačku djelatnost, zahvaljujući kojoj su široj javnosti predstavljena brojna djela starijih šibenskih pisaca.

Zenić je dobio najviše priznanje u knjižničarskoj struci, Kukuljevićevu nagradu. Dobio je odličje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos razvoju kulture Republike Hrvatske, i posmrtno dvije nagrade: nagradu Šibensko-kninske županije, zbog iznimnog doprinosa razvoju knjižničarske i znanstvene djelatnosti, dugogodišnjeg ravnanja knjižnicom ‘Juraj Šižgorić’ Šibenik, te bogatog autorskog rada i baštinjenja šibenskog kraja u svekolikoj intelektualnoj i pisanoj hrvatskoj kulturi, i Nagradu za životno djelo Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.