Kalelarga ovih dana u Šibeniku jedna od najprometnijih ulica

Sve više investitora u povijesnoj jezgri Šibenika nastoji što bolje iskoristiti povoljne vremenske prilike i vrijeme preostalo do potpune zabrane obavljanja građevinskih radova. Uz radove na palači Galbiani, gdje se uređuje Interpretacijski centar Katedrale sv. Jakova i na palači Divnić, koju privatni investitor prenamijenjuje u hotel i brojni drugi izvođači rade na manjim projektima privatnih iznajmljivača i građana Šibenika.

kalelarga2

Sve te radove prati i pojačan promet manjih kamiona i drugih vozila koji ma se odvozi otpadni i doprema građevinski materijal pa je Kalelarga trenutno prometna žila kucavica svih obnoviteljskih radova. Kako je ipak preuska za dvosmjerno prometovanje Kalelarga ovih dana nerijetko nudi ovakve susrete ‘tešta a tešta’ u kojima jedan mora popustiti i pustiti drugoga da prođe.

Kad sve to bude iza nas čekaju nas slični susreti s grupama turista koje nikako da uhvate ‘mot’ domaćih i kroz Kalelargu hodaju desnom stranom, već redovito naprave pješački prometni čep.

kalelarga3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.