Koncert za Tonija i Joška: ‘Njihovim odlaskom klapsko pjevanje u Šibeniku je zastalo’

Šibenska publika četrnaestu je godinu zaredom napunila Kazalište na koncertu ‘A i vi ste s nama iako vas nima’ posvećenom šibenskim klapskim tenorima Jošku Arasu i Toniju Grguričinu.

– Nakon njih klapsko je pjevanje u Šibeniku zastalo, ali nije prestalo. Svakoga dana oni žive u našim srcima i pričama, sjetimo ih se kad pričamo o klapama, a to je u Šibeniku svakodnevno – kazao je voditelj programa Nikola Urukalo.

U spomen na prerano preminule šibenske tenore nastupio je kvartet ‘Gimnazijalke’ uz gitarističku pratnju Luke Ćevida, duo Nataša Cvitan Plazibat i Tome Cukrov, klapa ‘Subrenum’ iz Župe dubrovačke, ‘Munita’ iz Zadra, ‘Kampanel’ iz Zagreba i diva hrvatske glazbene scene Meri Cetinić u duetu s kćeri Ivanom Burić.

Toni Grguričin napustio nas je 17. studenoga 2005. u 23. godini života, a samo sedam mjeseci potom umro je u 29. godini i Joško Aras Biće. Ostavili su tenori svoje Teutu i Forticu u šoku i dubokoj tuzi, ali se odmah iz misli na neutješne obitelji koje su ostale iza njih i iz one prigodne `ostajete s nama zauvijek, rodila ideja humanitarnog koncerta njima u spomen.

SNAGA Šibenski portal

A i vi ste s nama iako vas nima

‘A i vi ste s nama iako vas nima’  četrnaest godina traje i puni šibensko kazalište do zadnjeg mjesta. Šibenik ne zaboravlja svoje slavuje čiji su glasovi davali poseban pečat stihovima najdraže im klapske pisme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.