Kultno šibensko okupljalište koje je lansiralo Mišu Fina prodaje za 1,6 milijuna kuna

Foto: Facebook

Javno nadmetanje za prodaju nekad popularnog šibenskog restorana Dubravka u stečajnom postupku Rivijere počet će sljedeće srijede u ponoć i trajati do 12. veljače u ponoć, objavila je Financijska agencija.

Ta nekretnina s okućnicom u park šumi Šubićevac površine je 1.590 četvornih metara i procijenjena je na 2.197.428 kuna. Kako je riječ o prvom pokušaju prodaje na javnoj dražbi početna cijena umanjena je za 25 posto i iznosi 1.648.071 kunu.

Kako je Šibenski portal već pisao, za kupnju Dubravke zainteresirana je šibenska tvrtka Mobilia, koja je, kao razlučni vjerovnik, prijebojem svojih potraživanja već kupila bivši hotel Krka. Punomoćnik Mobilije na ročištu pred Trgovačkim sudom u Zadru, na kojem se odlučivalo o prodaji, izjavio je da kupuju i Dubravku prijebojem svojih potraživanja u visini utvrđene vrijednosti nekretnine.

Inače, u procjeni Dubravke sudski vještak za graditeljstvo Nino Vrcić, naglasio je vrijednost lokacije u šumskom okruženju mira i intime boravka, a najveću joj vrijednost daje postojanje svih komunalnih priključaka i lokacija izvan planiranih građevinskih područja. Objekt je izgrađen 1956. godine i u potpunosti je devastiran te mu je potrebna kompletna statička sanacija i funkcionalna adaptacija, zaključio je sudski vještak.

Ono što vještak nije mogao uračunati u vrijednost Dubravke jest kolektivno sjećanje Šibenčana na kultno okupljalište i nematerijalna vrijednost joj je i činjenica da je iz tog prostora krenula nemjerljiva karijera legende hrvatske glazbene scena Mate Miše Kovača.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.