Kupac stare upravne zgrade Revije odustao od hotela i pokušava zaraditi trostruko

Stara upravna zgrada nekadašnjeg šibenskog tekstilnog diva Revije ponovno je na prodaju. Naime, nakon što je u najduljem stečaju u povijesti Hrvatske ta zgrada 2012. godine prodana za 3,3 milijuna kuna i nakon što se na jumbo plakatu na pročelju same zgrade u središtu Šibenika u više navrata pojavljivala računalna simulacija hotela koji kupac tu namjerava izgraditi, aktualni vlasnik je preko agencije za promet nekretninama ponudio zgradu na prodaju.

Za uloženih 3,3 milijuna kuna kupac sada traži 9,5 milijuna kuna i nekretninu opisuje kao ‘poslovnu zgradu na vrhunskoj lokaciji u gradu’. Uz napomenu da je zgrada u derutnom stanju navodi se da ima 1.040 četvorna metra korisne površine te je idealna za hotel, uredski prostor, banke, trgovine i slično.

revijaoglas

Kupac u oglasu za prodaju navodi i kako je za zgradu izdana građevinska dozvola te postoji idejni projekt za izgradnju hotela. Prema idejnom rješenju hotel bi se sastojao od podruma, prizemlja i četiri kata. U podrumu bi se nalazilo 11 garažnih mjesta. U prizemlju bi bio recepcijski hol, ured, restoranska sala, kuhinja, garderoba, spremište, sanitarni čvor. Na prvom katu bio bi jedan apartman, šest dvokrevetnih soba, spremište i tehnički prostor. Na drugom katu bio bi jedan apartman, šest dvokrevetnih soba, spremište i office sobarice. Na trećem katu nalazio bi se ‘family room’, apartman, pet dvokrevetnih soba i spremište, a četvrti kat predviđen je za veliku terasu sa šankom i predivnim pogledom na more i grad.

Podsjetimo, od prodaje te zgrade radnicama Revije je, nakon 12 godina čekanja, isplaćena četvrtina njihovih potraživanja od devet neisplaćenih plaća, dnevnica i putnih troškova u ukupnom iznosu od oko 13 milijuna kuna. Stečaj Revije ni do danas nije zaključen, a iz 19 pokušaja još nije prodana preostala imovina Revije, odnosno pogon i strojevi u Bilicama. Uspije li ta prodaja radnice Revije neće dobiti ništa od oko 9,7 milijuna, koliko još potražuju, jer je država prva na redu za naplatu svojih potraživanja koja su 6,5 puta veća od početne cijene.

Novi hotel u Revijinoj zgradi imat će bazen na krovu

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.