Predstavit će i novu knjigu

Maja Klarić u srijedu će pričati o neobičnom putovanju pješice dugom 1100 kilometara

Putopisno predavanje ‘Put 88 hramova na japanskom otoku Shikokuu’ Maje Klarić održat će se u srijedu s početkom u 18.30 sati u šibenskoj knjižnici.

Maja Klarić predstavit će svoju novu knjigu ‘Približavanje zore: Put 88 hramova’, objavljenu u nakladi Kulturne udruge Fotopoetika, i održati putopisno predavanje o neobičnom putovanju pješice dugom 1100 kilometara.

Putopis pod nazivom ‘Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikokuu’ donosi osobnu priču o drevnom budističkom hodočašću na najmanjem od četiri japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka.
Osim vlastitog putovanja kroz svih 88 hramova, te putovanja pjesnika Matsua Basha i redovnika Kukaija, knjiga donosi i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, povijesno-kulturološki kontekst putovanja, opise i legende vezane uz hramove te uvod u budizam i zen-budizam. Putopis se može čitati i kao spiritualna potraga za promjenom i suočavanje s prolaznošću života, kao duhovno putovanje na više razina.
Knjigu je uredio Kruno Lokotar, ilustrirala Tihana Karlović i grafički pripremio Vladimir Končar. Njeno je objavljivanje podržalo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.