Maratonci s VUŠ-a ne trče počasni krug: Već je iza njih 59 kilometara i tu neće stati

Četvorka pod nazivom ‘VUŠ running team’, dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica, profesor Ljubo Runjić, predsjednik Upravnog vijeća Ivan Livaja i voditelj referade Upravnog studija Damir Jakeljić odlučili su u nedjelju trčati utrku ‘Wings for life’ i to za jedan cilj – svojim malim doprinosom učiniti svijet boljim i pomoći neprofitnoj zakladi u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Ljubo Runjić, koji dugi niz godina trči maratone i razne utrke, nagovorio je svoje kolege na ‘spartanske’ pripreme.

– Lani sam probio led i prvi put sudjelovao na utrci ‘Wings for life’, a ove godine sam odlučio povesti još troje kolega s Upravnog studija. Pripreme su tekle dva mjeseca, trčalo se po nekoliko puta tjedno. Uvjeti su ovog puta bili jako teški jer je temperatura prelazila 25 celzijusa, a startalo se tek u 13 sati – počinje Runjić.

Startinu, koja je iznosila 120 kuna, zaokružili su te su tako donirali iznos od 800 kuna. Na startu je bilo osam i pol tisuća ljudi, a ekipa je postigla zavidne rezultate.

wingsfor life

– Njih trojica pretrčala su oko deset kilometara svaki, za što im je trebalo oko sat vremena. Mislim da bi rezultati bili puno bolji da nas nije iznenadila velika vrućina, a neki trkači odustali su i prije starta – kaže.

Kako nam je kazao dekan Ivan Malenica, pretrčanih deset kilometara ekipa je proslavila ručkom i pivom.

– Mi smo odlučili otići na ručak, a Ljubo je još trčao – kazao je i objasnio kako su nadoknadili sav znoj i potrošene kalorije.

Dok je ostatak ekipe dovršavao ručak, Runjić je svoju trku nastavio prema Biogradu i u dva i pol sata stigao do 29. kilometra te se tako smjestio na 58. mjesto od čak osam i pol tisuća trkača.

– Osjeti se posebna vibra, adrenalin i sve to djeluje magnetizirajuće. Kad je na startu toliko ljudi, stvori se neka pozitivna kemija i energija. Čak i oni koji nisu sportaši izvuku iz sebe maksimum, još koji dodatni kilometar. Osim humanitarne strane, oduševljava i ona sportska jer baš svi mogu sudjelovati, makar šetali. Svake godine taj pokret raste i sve je više prijavljenih, a dogodine se nadam da će nas barem biti za kombi ili mini bus. Svi su bili oduševljeni pa se se nadamo uključiti studente i još profesora – govori Runjić.

VUŠ ekipa ne misli stati na ovogodišnjoj utrci i odlučili su se već najesen pripremati za idući ‘Wings for life’.

– Iduće godine možda ne odemo u Zadar, već na neku destinaciju izvan Hrvatske. Lijepo je povezati se s novim ljudima. Na ovaj način možemo odraditi i dobar marketing za VUŠ i Hrvatsku – poduzetan je Runjić.

Inače, krajnji cilj bio je sto kilometara, a ove godine oboren je i rekord. Naime, jedan trkač došao je čak do Šibenskog mosta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.