Marendin u pet šibenskih hotela: Besplatno guštajte u luganigama i vatrenoj kobasici

‘Šibenski marendin’ s naglaskom na luganigi, bit će održan u petak u pet šibenskih hotela, a cilj projekta je promocija originalne šibenske luganige koja je brendrirana pod imenom ‘Šibenska luganiga original’ kao autohtoni šibenski gastro proizvod.

Svi građani su dobrodošli, a  marende  počinju u 10,30 sati u hotelu Bellevue, zatim u 11,30 u hotelu Jadran, u  12,30 sati domaćin će biti hotel King Krešimir, sat kasnije marenda se nastavlja u hotelu Life Place, a bit će zaključena s marendinom u Panorami  u 14,30 sati.

Inače,  recept za pripremu šibenske luganige potječe iz 1922. godine, a sadrži četiri glavna sastojka po kojima se razlikuje od talijanske luganige, a osim toga, gosti će moći kušati i vatrenu šibensku kobasicu ‘Hajduk Brne Šuško’. Kuhari šibenskih hotela pripremat će jela, a njihovu inovativnost i tradicionalnost ocijenit će sedmeročlano povjerenstvo.

Projekt ‘Šibenski marendin’ organizira Turistička zajednica Grada Šibenika i udruga ‘Volim Šibenik’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.