Marina treba pomoć za liječenje u Istanbulu: ‘Želim probat, želim pružit šansu sebi kao čovjeku i kao majci’

Marina Tešić Sarađen s multiplom sklerozom bori se već pet i pol godina, a sada joj se otvorila prilika za liječenje u Istanbulu, no za to joj je potrebna novčana pomoć jer nema dovoljno sredstava kako bi mogla otputovati po svoju priliku za bolji život. Molbu je objavila prije dva dana na svom Facebook profilu.

– Dok postoji nada, bilo di, u čoviku je da ne smi od sebe odustat. A nada se pojavila, u jednoj klinici u Istanbulu za koju imam sve preporuke da je dijagnostika odlična i da je terapija koju preporučuju bar 20 godina ispred naše. Želim otić, želim probat, želim pružit šansu sebi kao čovjeku s kvalitetnim životom i kao majci trogodišnjeg djeteta koje treba funkcionalnu i zdravu majku što duže – poručila je.

Šibenčanka, kako nam je kazala, prvi put je hospitalizirana u Šibeniku gdje je primila prvu pulsnu terapiju za povlačenje relapsa, a trenutno prima i drugu jer ima novi relaps.

– Nakon otkrivanja dijagnoze išla sam u Zagreb privatno kog doktorice Maje Roje Novak koja se bavi alternativnim liječenjem. Nedugo nakon toga sam i zatrudnila, rodila i bila u dobrom stanju pet i pol godina. Sad se opet događa taj novi relaps, trenutno sam u dnevnoj bolnici neurologije u Šibeniku i primam još dvije pulsne terapije kortikosteroidima pa za dalje ne znam šta će mi reći – objašnjava.

Dobila je potom preporuku za kliniku u Istanbulu, a na Facebooku je objavila presliku predračuna. Termin za pregled joj je 7. listopada.

– Za točno 12 dana je let, moj prvi u životu, avionom. I prvi rastanak od nje ikad. I nezamislivo je teško. Sredstva još nemam, nemam ih uopće. A ovo je iznos za pretrage ako prođe bez komplikacija, lijekovi i džeparac za deset dana nisu tu, put i hotel za tri dana je podmiren… i svaki iznos koji bilo ko od vas može izdvojit u ovo kratko vrime je izuzetno važan. Pa ono, kako bude – napisala je Marina preksinoć na Facebooku u objavi koja je dosad podijeljena 220 puta.

U pregled koji košta oko 2.850 eura, kako je vidljivo iz objavljenih preslika, uključena je lumbalna punkcija, konzultacije s neurologom, kompletna i šira krvna slika te magnetska rezonanca mozga i vratne kralješnice.

– O iznosu je teško govoriti obzirom da je sam predračun okvirno oko tri tisuće eura samo za pretrage ukoliko ne bi bilo komplikacija. Svako noćenje u klinici ili bilo kakva daljnja komplikacija podižu troškove, put hrana smještaj lijekovi, tako da zbilja ne znam o kojem iznosu je potrebno govoriti, ali moram imati novac da bi uopće išla. Sav višak bi ako bi ga bilo, mogla bi proslijediti kasnije nekom kome treba – objasnila je Marina.

Svi koji žele mogu pomoći donacijom na tekući račun otvoren u RBA banci HR6524840083212058634 na ime Marina Tešić, dok je devizni na istoj banci naknadno otvorila pa glasi na ime Marina Tešić Sarađen HR1624840083292404422, SWIFT RZBHHR2X.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.