Ministar Kuščević stiže na polaganje kamena temeljca za izgradnju POS-ovih stanova na Šubićevcu

Ilustracija/Arhiva

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević sudjelovat će ovog ponedjeljka u 10 sati na svečanosti polaganja kamena temeljca za izgradnju dvije višestambene zgrade iz Programa POS-a na lokaciji Šubićevac u Šibeniku, zajedno sa gradonačelnikom Željkom Burićem i direktorom Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goranom Bradićem, priopćeno je iz Ministarstva.

Podsjetimo, na Šubićevcu počinje izgradnja dvije višestambene građevine s ukupno 148 stanova i garažama, odnosno garažno-parkirnim mjestima koja su pridružena stanovima ukupne neto korisne površine nešto manje od 10 tisuća kvadratnih metara.

Stanove na Šubićevcu gradit će Zagreb Montaža i Kamgrad, a trebali bi biti useljivi u lipnju 2018. godine.

– Gradit ćemo dvije zgrade od po šest katova sa 148 stanova na površini od 13,5 tisuća kvadrata. U jednoj će biti 94, a u drugoj 54 stana, od 40 do 80 kvadrata, a manjih će biti više nego većih. Investicija je to od 60 milijuna kuna i počinjem čim završe radovi na dvije prometnice, za mjesec najviše mjesec i pol dana, izjavila je prije dva mjeseca Ivana Coc iz Zagreb Montaže.

Planirana vrijednost investicije iznosi oko 75.4 milijuna kuna s PDV-om, od čega je cca 26 milijuna kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.